Tour de Hesbaye – zondag 15 september 2019

 

Graag nodig ik u uit voor de “Tour de Hesbaye”. “Hesbaye” is frans voor Haspengouw. Het is de streek die ik de leden graag wil laten verkennen. Vertrekken doen we wel in Vlaanderen en nl in het Veilinghuis te Sint-Truiden waar we de leden vanaf 9u15 verwelkomen.

’t Veilinghuis  www.hetveilinghuis.be
Tongersesteenweg 150/152
Sint-Truiden 3800

Starten doen wij met een zelfbedienings ontbijtbuffet. Koffie, thee, water & fruitsap worden voorzien.

 

Na het ontbijt vertrekken we dan voor de rondrit. De eerste kilometers van de rondrit gaan door de fruitstreek om zo over de E40 Wallonië binnen te rijden. We passeren kastelen, grote boerderijen en pittoreske dorpjes om aan te komen aan onze eerste stop nl het Kasteel van Jehay. Niet verplicht maar toch een aanrader.

 

 

 

                           

Hierna gaat de rit verder doorheen de ‘Hesbaye’ streek. We kunnen zelf even de Maas zien maar steken deze niet over (onder voorbehoud wegens wegenwerken) en rijden verder richting Burdine-Oteppe waar we kunnen genieten van het glooiend landschap en prachtige vergezichten.                        

Een traktatie op een drankje is op deze rondrit zeker voorzien…

Omstreeks 17u30 worden wij terug verwacht in ’t Veilingshuis waar we ontvangen worden met een glaasje Cava of fruitsap. Aan tafel wordt ons het volgende opgediend (*keuze kenbaar maken bij inschrijving)

 

Verse dagsoep met brood

***

*Mechelse koekoek, sezoensgroentjes, zachte pepersous & kroketjes

Of

*Vispannetje, gegratineerd met Noordzeevruchtjes & puree

***

Tasje koffie met snoepertjes & prulletjes op tafel

 

Meer uitleg is niet nodig denk ik. In deze streek zijn wij nog maar zelden gaan rondrijden en is zeer zeker de moeite om af te komen. Daarom hoop ik jullie allen te mogen ontmoeten op 15 september te Sint-Truiden.

 

Prijsdeelname: 47 euro p.p.

Frank & Kitty

 

 

 

                                       

 

 

                   

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon