Rondrit De Voorkempen – zondag 23 augustus 2020

 

We hebben allemaal te maken met speciale tijden vanwege de virustoestanden. Maar tegelijkertijd willen we ook allemaal genieten van de vrijheid en een dagje in de open lucht. We hopen dat de ruimte er eind augustus nog steeds is, om het je te laten beleven in deze mooie regio ‘De Voorkempen’. We ontvangen je in het Weilandshof – Turnhoutsebaan 625 – Wijnegem.

Opgelet: We starten terug met onze formule met ontbijt en diner. We laten max. 100 personen inschrijven. Indien deze meeting NIET kan doorgaan omwille van mogelijk verstrengde Corona-maatregelen, betalen we het inschrijfgeld terug.

De gedragsregels tijdens de dag. Dit zijn geen aanbevelingen, WEL verplichtingen die de KCCB als organisator aan dit evenement verbindt. Ben je niet akkoord, dan schrijf je beter niet in:

  • Je draagt overal een mondkapje, behalve IN de auto of AAN de ontbijt-, diner- of terrastafel.
  • Stap je UIT de wagen, NAAR het ontbijt, aperitief, diner, terras of naar het toilet, dan draag je een mondkapje.
  • Dat is niet moeilijk, maar snel vergeten. Het KCCB bestuur zal je er dus op wijzen, bedank hen dan gewoon.

Het leuke nieuws dan, het dagschema:

  • 09:00u: ontvangst in Weilandshof, individueel ontbijt, geen buffet. Roadbook, rallyplaat.
    (corona ontbijt:aan tafel p/p 1 koffiekoek-1 pistolet en 1 sandwich, fruitsap-koffie en thee,Beleg : Kaas / ham/ prepare en kipcurry individueel per persoon)
  • 10:00u-11:00: vertrek van de rondrit.
  • Onderweg voldoende terrasjes, en je wordt getrakteerd op een ijsje bij ‘De Boer’.
  • 17:00u-18:00u: terug bij het Weilandshof voor een aperitiefje. (Glaasje cava of fruitsap)
  • 18:00u-20:00u: diner met keuze vlees of vis.

Tomatensoepje – basilicum – mozzarella
***
Gebakken krielaardappeltjes Poldervarkenshaasje Blackwel – seizoensgroenten – Gebakken aardappelbolletjes
OF
Gebakken zalmfilet – gestoofde prei – witte wijnsaus – tuinkruiden – Gebakken aardappelbolletjes
***
Chocolademousse – advocaat
***
1 koffie of thee inclusief.

Het ‘Schildehof in Schilde is een eeuwenoud kasteeldomein met een bewogen geschiedenis en vele opeenvolgende eigenaars. De laatste en meest bekende eigenaar was baron Henri van de Werve. Deze was lange tijd burgemeester van Schilde. Van het kasteel resten nog enkel de grondvesten. In de voormalige moestuin van het kasteel is nu de ‘Dodoenstuin‘ gereconstrueerd. In deze tuin met zijn renaissance-elementen zijn de aanwezige kruiden beschreven in het ‘Cruydenboeck‘ van Rembert Dodoens. Aan de overzijde ligt de ‘Bijentuin, een bloemen- en insectentuin waar de verschillende bestuivingstechnieken worden voorgesteld. Achteraan in het park kun je rond het ‘Heempark De Pont‘ wandelen. Hier worden enkele waardevolle en zeldzaam geworden landschapstypes uit onze contreien beheerd door Natuurpunt.

Zo komen we langs het ‘Fort van Oelegem’Het is nu in privébezit en wordt beheerd door de werkgroep Fort Oelegem (WGFO) van Natuur2000. Het fort doet dienst als overwinteringsreservaat voor vleermuizen. Blijkens tellingen begin 2019 overwinteren er ca. 1500 exemplaren van een tiental soorten. Het fort is sinds 2014 het grootste vleermuizenoverwinteringsreservaat van Vlaanderen. Voor enkele bedreigde soorten zoals de ‘franjestaart’ is Fort Oelegem al jaren de belangrijkste overwinteringsplaats.

Deelgemeente ’s-Gravenwezel, ‘Parel van de Voorkempen, is één van de bosrijkste gebieden van de Voorkempen met heel wat oude hoeven, kastelen, oude domeinen en ontspanningsgelegenheden. ‘Groot Kasteel van ’s-Gravenwezel‘ is eigendom van antiquair Axel Vervoordt, (zie roadboek ).

 

Kasteel Zoerselhof (te koop +/- 5 miljoen euro)

 

 

 

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon