Limburg Lavendel Meeting – zondag 13 juli 2014

 

inschrijfslotHallo, beste Kever & Karman Ghia cabrio rijders. Hier Jean weer,  met nogmaals een Limburgse uitnodiging om onze prachtige provincie verder te ontdekken. ( Al begin ik het nu toch al een beetje moeilijk te vinden om nog routes uit te stippelen, Limburg is nu ook weer niet zo groot hé.

limburg-lavendelDaar het de 5de rondrit is, en omdat ons kevertje ook 50 jaar wordt, wordt het voor ons een beetje een “jubileum jaar”. De naam van deze rit voor dit jaar is  de “Lavendelroute”. We moeten dus niet naar de Franse Provence om een lavendelhoeve te bezoeken, ook dàt hebben wij hier in Limburg.lavendel-of-citroengeur-stimuleert-shoppers-id3236650-1000x800-n(Er zijn zelfs heel weinig Limburgers die weten dat wij lavendel oogsten).

Het is de enige lavendelhoeve in de Benelux.  Als we op bezoek gaan, staat de lavendel prachtig in bloei! Het project is opgestart in 2001 door 5 cursisten na een opleiding tot herborist. Het hele gebied heeft een oppervlakte van 4ha (= 8 voetbalvelden!) en heeft onder andere een mediterrane tuin, een natuurpark met kikkerpoel, een vleermuizengrot en een dierenweide. Uiteraard behoort bij dit hele complex ook een distillerie-atelier waar allerhande producten vervaardigd worden van de lavendel. Over dit alles zullen wij een geleide rondleiding krijgen, waarna er ook de mogelijkheid bestaat om iets te drinken en natuurlijk te kopen.

Na ons bezoek rijden we richting Hasselt. Dwars door Hasselt gaat het richting Bilzen, ook dwars door Bilzen, om dan via binnenwegen en de Zutendaalse bossen naar Genk te rijden. Ook dwars door Genk ( dat allemaal om ook gezien te worden hé) en dan terug richting eindpunt.

thUXGS3NTRDe meesten onder jullie zullen al opgemerkt hebben dat de rondrit samenvalt met de uitzending van de finale van het WK voetbal. Daar wij Belgen voor 100% zeker de finale gaan halen heb ik gezorgd dat de rit niet te lang is (+/-120km) en we dus ruimschoots op tijd terug zijn voor ons avondmaal tegen 17.30uur, zodat diegenen die van ver komen ook op tijd kunnen vertrekken om niets te hoeven missen van de wedstrijd!

Wat het eten betreft staat ons vanaf 9 uur  s’morgens weer een ontbijtbuffet te wachten en s’avonds een BBQ  (worst,kipfilet en kotelet, met groenten naar believen), en een dessert. Voor de kinderen een chipolata en kippenbrochette.

Zoals de voorgaande jaren is het vertrekpunt weer : Zaal Lentedreef in de Lentedreef te Houthalen-Oost

Graag wil ik jullie dus allemaal weer van harte welkom heten en graag tot dan.
inschrijfslotGroetjes,
Jean.

Belangrijke mededeling! 

Omwille van de uitzending van de finale van de WK voetbal hebben we jammer genoeg de verrassing,  waar Frank het over had in de vorige uitgave van de cabrioletter,  laten vallen.

Ik was reeds zeer vroeg bezig met de voorbereidingen voor deze rondrit en kwam pas later tot de vaststelling  dat deze meeting zou samenvallen met de finale. In samenwerking met dansschool Maex in Houthalen, waar wijzelf iedere zaterdag avond onze beentjes losgooien, wilden  wij  jullie een dansdemonstratie laten zien, net  zoals in het programma “Sterren op de dansvloer” van VTM. Topsport gegarandeerd. Het hele gebeuren, van aankomst tot vertrek duurt toch al gauw 1,5 à 2 uren, en dan zouden we te laat terug zijn op onze vertrekplaats. Dus deze demonstratie misschien een volgende maal als intermezzo?”

Frank @ Jean  : “ Ik stel voor dat we Jean gaan houden aan zijn bovenstaande woorden om…?”

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon