Club info

 

Op 30 januari 1983 om precies te zijn, werd de vzw Kever & Karmann Ghia Cabrio Club België opgericht. Het doel van deze vereniging is de belangen van de Kever cabriolet eigenaar te behartigen.

De club laat alle types Volkswagen cabriolet toe, die door de carrosseriebouwers KARMANN en HEBMÛLLER gebouwd werden op het chassis van een Volkswagen Kever en die uitgerust zijn met een luchtgekoelde boxermoter en voorzien zijn van een chassisnummer type 14 en 15.

Eén van onze doelstellingen is het behoud van de Kever en Karmann Ghia cabrio in het verkeer. Hiertoe heeft de club al verschillende faciliteiten voor de leden ontwikkeld, die het mogelijk maken optimaal van uw Kever cabriolet te genieten.

De Kever & Karmann ghia Cabrio Club België is in de eerste plaats een vriendenclub, die borg staat voor het in vrijheid en vriendschap te genieten van onze hobby, de Kever cabriolet en de Karmann Ghia Cabriolet. Naast heel wat praktische informatie en diensten besteden we veel aandacht aan het rijden met de cabriolet.

Onze club staat neutraal tegenover ander Volkswagens- en autoclubs. Wij zijn een onafhankelijke, door D’Ieteren (VW-AUDI importeur) erkende en gesteunde club en lid van de BEHVA, de ‘BElgian Historical Vehicle Association’.

Er wordt van de leden verwacht dat zij zich vriendelijk en sportief gedragen tegenover de andere leden.
Alle gewone leden hebben ook inspraak in het reilen en zeilen van de club.

Onze club is er voor zijn leden!
Wolfgang Brys – voorzitter

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon